Tips voor het onderhoud van je steigerhouten meubel

Steigerhouten meubelen, je ziet ze steeds vaker. Buiten óf binnen. Banken, tafels, kasten, bedden, plantenbakken… Eigenlijk alles kan en is mooi met steigerhout.

standaard uitvoering tafel nieuw steigerhout onbehandeld

 

In principe is steigerhout onderhoudsvrij en kan daardoor zowel binnen als buiten onbehandeld blijven staan. Weer en wind kan het hout prima hebben.

Om nog langer van je meubel te kunnen genieten geven we je een aantal tips:

Plaats van gebruik

Allereerst is het belangrijk dat als je een meubel bestelt of zelf gaat maken dat je nadenkt waar het komt te staan; binnen óf buiten. Als dit buiten is zou een goede leverancier al rekening moeten houden met de afwerking van je meubel. SteigerhoutEindhoven heeft jarenlange ervaring met meubels van steigerhout en kan je van perfect advies voorzien. Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Klaar voor de zomer?

Groene zeep

Het is slim om je meubel eens per jaar goed schoon te maken. Je kunt dit het beste doen met lauw water, een borstel en groene zeep.

Behandelen

Eigenlijk is steigerhout op zijn mooist wanneer je het puur natuur laat. Buiten zal je meubel mooi grijs worden, binnen behoudt het zijn natuurlijk kleur. Wil je jouw steigerhouten meubel een mooie kleurtje geven of extra bescherming tegen het Nederlandse weer? Dit kun je doen met een beits of wash. Deze producten zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en geven het hout een mooie uitstraling waarbij je aan de ene kant een beschermende laag geeft én tegelijkertijd de houtnerf en structuur blijft zien. Uiteraard kunnen wij dit voor je doen als je bij ons een bank, tafel of ander meubel koopt. Kijk op de pagina beitsen & lakken wat we voor je kunnen betekenen.

Conclusie:

Een meubel van steigerhout is dus niet alleen erg mooi in ieder interieur en in iedere tuin. Het onderhoud is met de juiste kennis ook nog eens supersimpel! Als je een bank, tafel of ander meubel koopt is het dus ook belangrijk om door te geven waar je het meubel gaat gebruiken. Dan houden we daar alvast rekening mee om er zo voor te zorgen dat je jarenlang kunt genieten van je steigerhouten meubel!

Facebookpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *